Slovenské bramborové pirohy
Potřebné ingredience
Ingredience na nudlové těsto 100 ml voday 2 ks vejce 400 g polohrubé - -sůl .kterého rozklepneme vejce a postupně přidáváme vodu. Nejdříve nožem, pak rukama vypracujeme tuhé vláčné těsto, které se nesmí lepit na vál. Rozdělíme ho na více bochánků a necháme chvíli odpočinout. Z každého bochánku vyválíme placku úzkou jen několik milimetrů a vykrajujeme kolečka náplň je z štouchaných vařených brambor klademe na kolečka těsta doprostřed, přehneme do trojúhelníku a okraje těsta přimáčkneme. Takto nachystané pirohy . kterého rozklepneme vejce a postupně přidáváme vodu. Nejdříve nožem, pak rukama vypracujeme tuhé vláčné těsto, které se nesmí lepit na vál. Rozdělíme ho na více bochánků a necháme chvíli odpočinout. Z každého bochánku vyválíme placku úzkou jen několik milimetrů a necháme proschnout. Suché ěsto krájíme do vámi požadovaných tvarů. Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom je slijeme, necháme vychladnout, rozmačkáme vidličkou, dáme do mísy a smícháme s moukou s trochou vody. Z brambor vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme na plát silný asi 3 mm. Plát těsta rozkrájíme na kolečka .Hotové pirohy pokame rozpuštěným maslem a posipeme pažitkou a můžete hned jíst dobou chuť.................
Postup přípravy
při vaření
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé